Barnvaccination

Vi har stor vana vid att vaccinera barn i alla åldrar

Vi får ofta beröm för vår förmåga att ta hand om även spruträdda barn. Vi sätter en ära i att alla barn ska gå från mottagningen glada och stolta, och utan rädsla för att komma tillbaka till oss. Våra sjuksköterskor har stor erfarenhet och kompetens vad gäller vaccinering av barn. Flertalet är distriktssköterskor, skolsköterskor eller barnsjuksköterskor. Och till skillnad från många andra vaccinationsmottagningar har vi alltid läkare på plats för rådfrågning och ordination. Så är det också många av stadens BVC som rekommenderar sina patienter till oss.

Så hjälper du ett osäkert barn att övervinna sin rädsla!

Är ditt barn rädd eller oroligt inför vaccinationen så hjälper vi till att avdramatisera det hela och ge barnet trygghet för att övervinna sin rädsla.

Viktigast är att du som förälder har bestämt dig för att ditt barn ska få en skyddande vaccination.Vår erfarenhet visar att det fungerar mindre bra att fråga barnet om det vill vaccinera sig eller ej, när ni väl sitter i mottagningsrummet. Inför den frågan väljer de flesta barn att säga nej, vilket många gånger leder till en utdragen och känslosam dragkamp mellan föräldern och barnet.

Precis som i så många andra beslutssituationer, som bärande av cykelhjälm, säkerhetsbälte eller flytväst, så är det ditt beslut som vuxen som måste råda. Att du vänligt men bestämt talar om för ditt barn hur det skall vara, ger ditt barn styrka och trygghet om att det här är rätt för henne/honom.

VaccinDirekt rekommenderas av Vårdcentraler och BVC

Många vårdcentraler utan vaccinationsmottagning rekommenderar sina patienter att gå till VaccinDirekt för trygga och kvalificerade råd, ordinationer och vaccinationer. Inte minst så är det flera BVC-sköterskor i Stockholmsområdet som regelbundet tipsar om VaccinDirekts erfarna och barnvana personal, bestående av bvc-sköterskor, distriktssköterskor, skolsköterskor och läkare.