Fästingbussen kommer till en plats nära dig!

Fästingbussen rullar för 20:e året. Vi hjälper med journalföring och påminnelser. Alltid leg. sjuksköterska, underläkare eller läkare. Vaccin mot TBE, Bältros, Hepatit A & B, Stelkramp, Difteri & Kikhosta. 50 års erfarenhet av vaccin.

Drop in
Hjälp med påminnelser
Betyg 4.8 av 5

Hitta din hållplats

eller Hämta min position

Inför ditt besök

1. Fyll i hälsodeklaration här på Mina Sidor eller i vår app. Detta kan du med fördel göra före besöket.

2. Ha gärna på dig en kortärmad tröja när du besöker Fästingbussen!

3. Väl på plats aktiverar du din hälsodeklaration digitalt på Mina Sidor eller i appen . Då hamnar du i kön och får ditt könummer.

4. Lägg ditt könummer på minnet.
Det kommer också att skickas via e-mail eller synas i vår app.

Obs! Ett högt könummer betyder inte automatiskt lång kö.

5. Du blir uppropad när det är din tur och ha gärna ID-kortet framme. Varmt välkommen!

Vi har också skärmar på plats för registrering om du föredrar det.

TBE i Sverige

Hur du skyddar dig

  • Följ ditt TBE- vaccinationsschema
  • Bär heltäckande kläder i fästingområden
  • Inspektera kroppen
  • Duscha bort fästingar som inte bitit sig fast
  • Kontrollera pälsen på husdjur
  • Använd insektsmedel

Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla som befinner sig i utmärkta områden att vaccinera sig mot TBE. (Se bild)

Hur du skyddar dig

Samla all din vaccinationshistorik på ett och samma ställe

Med vår app håller du reda på din vaccinationshistorik och smidigt samla dina vaccinationer på ett och samma ställe. Vi hjälper dig med påfyllnadspåminnelser. Appen finns tillgänglig för mobil.

FAQ

Vad kostar vaccinen på FästingBussen?
Svar:

Här hittar du alla FästingBussens priser*
1. Prislista FästingBussen Stockholms Län
2. Prislista FästingBussen Region Uppsala
3. Prislista FästingBussen Jönköpings Län
4. Prislista FästingBussen Region Skåne
5. Prislista FästingBussen Västsverige
6. Prislista FästingBussen Övriga landet

*Vi har samarbeten med olika regioner och förutsättningar som gör att vårt erbjudande kan skilja sig en aning mellan regionerna. Kontakta oss på Messenger eller info@vaccindirekt.se om du har några frågor kring våra vaccinpriser.

Du får hjälp av våra kunniga sjuksköterskor och läkare med rådgivning, journalföring, hjälper med vaccinpåminnelser och du kan smidigt samla alla vaccin du tagit och se vad du fått hos oss i vår App eller på Mina sidor för en bra översikt över ditt sjukdomsskydd. Varmt välkommen! // VaccinDirekt och FästingBussen

Jag minns inte när jag TBE-vaccinerade mig senast. Vad gör jag?
Svar:

En dos TBE är alltid en dos! Kom in till oss snarast möjligt med så mycket information du har så hjälper vi dig så att du får ett bra skydd mot denna allvarliga sjukdom. Du kommer med nästan all säkerhet inte att behöva börja om din vaccinationsplan. Varmt välkommen!

Hur får jag ett könummer?
Svar:

För en medicinsk säker rådgivning måste du fylla i eller bekräfta din hälsodeklaration. Du kan göra det i förväg i vår app eller på mina sidor. När du sedan är på plats vid bussen anmäler du din ankomst i appen eller på mina sidor och du får ett könummer. Du kan också göra det på plats på våra ipads, men då måste du fylla i en ny hälsodeklaration av GDPR skäl. Det är alltid drop in på FästingBussen och inga bokade tider.

Ett högt könummer betyder inte automatiskt lång kö – könummer löper nämligen på mellan dagar och stopp.

Är det drop in på FästingBussen?
Svar:

Det är alltid drop in på FästingBussen, inga bokade tider, så varmt välkommen att komma när vi är på plats.

Var riskerar man att smittas av TBE?
Svar:

Fästingar som bär på TBE-smitta finns i större delen av Sverige, i andra delar av Europa och i norra Asien.

När kommer FästingBussen till min stad?
Svar:

vaccindirekt.se/fastingbussen hittar du alla orter, platser, datum och tider när FästingBussen kommer till en plats nära dig. Har du frågor så kontakta oss på Facebook Messenger eller maila oss på info@vaccindirekt.se. Varmt välkommen!

När ska jag fylla på mitt TBE-vaccin?
Svar:

För att ha ett fullgott skydd mot TBE ska du följa ditt TBE-vaccinationsschema. Grund-vaccinationen består av 3 eller 4 doser beroende på din ålder. Sedan fyller du på efter 3 år och sedan vart 5:e efter det. Vi journalför alla dina TBE vaccinationer och hjälper dig med påminnelser så att du inte ska behöva hålla ordning på detta själv eller lita på papper vaccinationskort som så lätt försvinner. Du kan själv ta del av dina journalförda vaccination på Mina Sidor där du loggar in med BankID.

Priser på FästingBussen

Här hittar du våra priserna
1. Prislista FästingBussen Stockholms Län
2. Prislista FästingBussen Region Uppsala
3. Prislista FästingBussen Jönköpings Län
4. Prislista FästingBussen Region Skåne
5. Prislista FästingBussen Västsverige
6. Prislista FästingBussen Övriga landet

TBE vaccin

TBE är en virussjukdom som smittar från djur till människor via fästingar och som kan orsaka allvarlig hjärnskada. Så många som en tredjedel av alla insjuknade i TBE drabbas av långvariga eller bestående besvär. Det finns effektiva och beprövade vaccin mot TBE.

Bältros vaccin

Bältros får du om det virus du bär på efter att ha haft vattkoppor återaktiveras. Nästan alla som vuxit upp i Sverige har haft vattkoppor och så många som 1 av 3 drabbas någon gång i livet av den mycket obehaglig sjukdomen Bältros. Glädjande nog finns numera ett beprövat och effektivt bältrosvaccin.

Hepatit vaccin

Hepatit A smittar smitta via mat och dryck medan Hepati B smittar via blod och kroppsvätskor. Både Hepatit A och B angriper levern och kan ge allvarliga komplikationer och livslånga besvär. På Fästingbussen kan du vaccinera dig med ett kombinationsvaccin som skyddar dig mot båda dessa sjukdomar.

Grundskydd – Stelkramp, Difteri & Kikhosta vaccin

Fär dig som är 30 år eller äldre kan det vara dags att fylla på det grundskydd som givits i det svenska barnvaccinationsprogrammet.
Stelkramp kan orsaka allvarlig nervpåverkan som i värsta fall orsakar krampaktig muskelsammandragning i andningsmuskulaturen vilket är livshotande utan intensivvård. Smittan kan finnas i jord och gödsel och föras vidare till människan via smutsiga sår eller djurbett. Difteri är en allvarlig svalginfektion, kallas ibland för ”äkta krupp”, sprids genom nära kontakt mellan människor. Kikhosta är en luftvägsinfektion som smittar mellan människor och kan ge snuva, hosta och feber. Du kan smittas flera gånger i livet och sjukdomen kan vid infektionen bli allvarlig och ibland livshotande för små barn. Dessa tre ges tillsammans i ett kombinationsvaccin.