PCR-tester – Tester för friskintyg & reseintyg

Du är välkommen till oss om du känner dig frisk och söker ett medicinskt intyg som bekräftar att du inte har Covid-19. Om du känner dig sjuk och har symtom på Covid-19 ber vi dig att kontakta 1177.

PCR-test med rese- och friskintyg länkat till E-hälsomyndigheten för utlandsresa 

Ska du resa utomlands eller är av andra skäl i behov av ett medicinskt intyg  för att bekräfta att du inte har en pågående Covid-19 infektion? Då är du varmt välkommen till oss. Vi utfärdar rese- och friskintyg signerade av läkare på engelska, inom 24-48 timmar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg, vid negativt provsvar. I Jönköping och Örebro inom 36-72 timmar. 

Det är ditt ansvar som resenär att ta reda på vilka regler som gäller för att få resa in i landet du ska besöka. Du kan läsa mer på Sweden Abroad.

Välkommen att boka tid på någon av våra enheter nedan som utför PCR-tester för Covid-19. Hittar du inga datum eller tider som passar dig, så maila oss på info@vaccindirekt.se så hjälper vi dig.

Obs! Tänk på att ett PCR-test skickas iväg till ett externt laboratorie, så boka din tid så tidigt som möjligt på dagen. 

City, Slöjdgatan 9, Stockholm 

Täby, Esplanaden 19, Täby

Malmö City, Södra Förstadsgatan 5, Malmö

Helsingborg, Norra Strandgatan 21

Göteborg, Vasagatan 60

Jönköping, Lantmätargränd 61

Örebro, Drottninggatan 27

Uppsala, Sysslomansgatan 5

Pris

Se enskild mottagning för pris.

Så går provtagningen till

Du tas emot av erfaren vårdpersonal som gör ett så kallat PCR-test, vilket är ett prov från näsan. Är det negativt så får du även ett friskintyg signerat av en av våra läkare.

  *   Du behöver vara symtomfri från förkylningssymtom i 2 dagar inför provtagningen.

  *   Du måste ta med ditt pass vid besöket, vi behöver passnummer för att utfärda ett intyg. Utan giltig ID-handling kan vi inte göra provtagning.

  *   Boka en tid via vår hemsida. (välj först din mottagning som du vill besöka och boka därifrån.)

  *   Besök aktuell mottagning, ett besök tar ca 5-10 minuter.

  *   Anmäl dig och betala i kassan.

  *   Provet utförs.

Provsvar

Ditt rese- och friskintyg laddar du själv enkelt ned via Mina Sidor hos VaccinDirekt. Vi är länkade till E-hälsomyndigheten och du får även ta del av ditt covidbevis i din digitala brevlåda t ex Kivra.

Minderårigs friskintyg behöver hämtas på mottagning.

Frågor till oss var vänlig och maila info@vaccindirekt.se

För frågor om själva covidbeviset, läs mer här:  https://www.ehalsomyndigheten.se/fragor-svar/?category=59

Olika reseintyg för olika länder

Beroende på vilket land du ska resa till kan du behöva olika typer av intyg för din resa. Utrikesdepartementet (UD) har samlat råd och anvisningar om att resa till och från andra länder, samt Sveriges ambassader ger även reseinformation för varje land till svenska resenärer. Läs mer om de olika direktiven inför din avresa på UDs hemsida.

UD:s reseinformation

https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/

Villkor för provtagning hos VaccinDirekt

Vänligen notera att det åligger dig själv att planera genomförandet av ditt test i god tid före avresa. VaccinDirekt lämnar inte några garantier avseende väntetiden före du får ditt testresultat.

Notera även att provresultatet i sällsynta fall kan bli ogiltigt, vi kan då inte utfärda något intyg. Om detta mot förmodan skulle ske får du pengarna tillbaka eller så kan du boka en ny provtagningstid.

VaccinDirekt ansvarar inte för eventuella kostnader, till exempel till följd av utebliven resa, som kan komma att uppstå till följd av ett ogiltigt provresultat.

Frågor, maila info@vaccindirekt.se