PCR-tester med läkarintyg – PAUSAT

PAUSAT – PCR-test med rese- och friskintyg inför utlandsresa

VaccinDirekt utför i dagsläget inte PCR-tester på våra mottagningar – detta från och med den 4 juli 2022. Vi ber att få återkomma när vi startar upp denna tjänst igen. Antigentester med läkarintyg utförs på alla våra mottagningar.

Ska du resa utomlands eller är av andra skäl i behov av ett medicinskt intyg  för att bekräfta att du inte har en pågående Covid-19 infektion? Då är du varmt välkommen till oss. Vi utfärdar rese- och friskintyg signerade av läkare på engelska, inom 28 timmar, i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala vid negativt provsvar. I Jönköping inom 36-72 timmar.  Vi gör även snabba Antigen-tester med reseintyg på alla våra mottagningar. Läs mer om det här.

Tänk på att ett RT-PCR-test skickas iväg till ett externt certifierat laboratorie, så boka din tid så tidigt som möjligt på dagen.  Vi arbetar med Synlab, Unilabs och Life Genomics som alla är ackrediterade av styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll, Swedac, med ISO 15189:2012 certifieringar. Se deras certifikat här: Unilabs   Synlab  Life Genomics

Vi gör inte tester i smittspårande syfte utan ber dig vända dig till din region för detta.

Vi pausar vår PCR-tester för Covid-19 för att prioritera förbyggande hälsovård och vaccinationer.

VaccinDirekt Sth City, Slöjdgatan 9, Stockholm 

VaccinDirekt Täby, Esplanaden 19, Täby

VaccinDirekt Nacka Forum, Värmdövägen 187, Nacka

VaccinDirekt Malmö City, Södra Förstadsgatan 5, Malmö

VaccinDirekt Göteborg, Vasagatan 60, Göteborg

VaccinDirekt Jönköping, Lantmätargränd 61, Jönköping

Vaccindirekt Uppsala Gränbystaden, Marknadsg 5, Uppsala

OBS! Tänk på att ta med ditt pass vid besöket. Vi behöver ditt passnummer för att utfärda ett intyg.

Pris

Se prislista per mottagning för pris för våra RT-PCR tester.

Vill påminna om att det är ditt ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för att få resa in i landet du ska besöka om du ska ut och resa. Du kan läsa mer på Sweden Abroad.

Tillfrisknandeintyg för covid-19

Vi kan inte utfärda tillfrisknandeintyg eller tillfrisknandebevis om ditt PCR-test visar positivt för att du genomgår eller nyligen har genomgått en covid-19-infektion. Ber att få hänvisa vidare till e-hälsomyndigheten och 1177. Våra PCR-svar visar inte ett detaljerat CT-värde som beskriver viruskoncentrationen i provet.

Provtagnings tillvägagångssätt

Du tas emot av erfaren vårdpersonal som gör ett så kallat PCR-test, vilket är ett prov från näsan. Är det negativt så får du även ett friskintyg signerat av en av våra läkare.

*   Du behöver vara symtomfri från förkylningssymtom i 2 dagar inför provtagningen.

*   Du måste ta med ditt pass vid besöket, vi behöver passnummer för att utfärda ett intyg. Utan giltig ID-handling kan vi inte göra provtagning.

*   Boka en tid via vår hemsida. (välj först din mottagning som du vill besöka och boka därifrån.)

*   Besök aktuell mottagning, ett besök tar ca 5-10 minuter.

*   Anmäl dig och betala i kassan.

*   Provet utförs.

Provsvar

Ditt rese- och friskintyg på engelska laddar du själv enkelt ned via Mina Sidor hos VaccinDirekt. Vi är länkade till E-hälsomyndigheten och du får även ta del av ditt covidbevis i din digitala brevlåda t ex Kivra. VaccinDirekt är inte ansvariga för eventuella driftsproblem hos e-hälsomyndigheten utan hänvisar då till våra egna PCR-läkarintyg.

För minderåriga och barn under 16 år

För minderåriga under 16 år blir pcr-testens läkar intyg tillgängliga elektroniskt för den vårdnadshavare som är med barnet vid provtagning. Annars hämtas friskintyget upp på mottagningen.

Frågor till oss var vänlig och maila info@vaccindirekt.se

För frågor om själva covidbeviset, läs mer här:  https://www.ehalsomyndigheten.se/fragor-svar/?category=59

Olika reseintyg för olika länder

Beroende på vilket land du ska resa till kan du behöva olika typer av intyg för din resa. Utrikesdepartementet (UD) har samlat råd och anvisningar om att resa till och från andra länder, samt Sveriges ambassader ger även reseinformation för varje land till svenska resenärer. Läs mer om de olika direktiven inför din avresa på UDs hemsida.

UD:s reseinformation

https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/

Villkor för provtagning hos VaccinDirekt

Vänligen notera att det åligger dig själv att planera genomförandet av ditt test i god tid före avresa. VaccinDirekt lämnar inte några garantier avseende väntetiden före du får ditt testresultat.

Notera även att provresultatet i sällsynta fall kan bli ogiltigt, vi kan då inte utfärda något intyg. Om detta mot förmodan skulle ske får du pengarna tillbaka eller så kan du boka en ny provtagningstid.

VaccinDirekt ansvarar inte för eventuella kostnader, till exempel till följd av utebliven resa, som kan komma att uppstå till följd av ett ogiltigt provresultat.

Frågor, maila info@vaccindirekt.se