Testvinnande naturligt insektsskydd mot fästingar och mygg, nu på våra mottagningar.

Komplettera ditt vaccinationsskydd med det testvinnande mygg- och fästingmedelet Mygg och Fästing från Sjö&Hav som vi nu kan erbjuda vid våra mottagningar. Effektiva skydd mot de små blodsugarna är lika viktigt på utlandsresan som här hemma i sommar-sverige

Mygg- och Fästing finns både som spray och roll-on och utgör ett naturligt alternativ till de traditionella kemiska produkterna. Den aktiva substansen – Citriodiol® – är en olja som utvinns ur citruseukalyptusträdet och är mer skonsam mot människa och miljö. En substans som skyddar effektivt mot alla typer av bitande och blodsugande insekter. Även mot fästingar!

Därmed minskar också risken att bli smittad av sjukdomar som malaria, gula febern, denguefeber och andra smittor som sprids via insektsbett. Citriodiol® är framtaget vid The London School of Hygiene and Tropical Medicine och citruseukalyptusträdets blad är ett väl beprövat skydd och har under lång tid använts i tropiska områden som Australien och Kina.

Mygg- och Fästing finns som spray och roll-on. Lätt att spraya över kläder och hår eller rolla på i exempelvis nacke, på ovansidan av händer och fingrar. Produkterna varken klibbar eller ger missfärgningar på textil och plast. Enligt leverantören Sjö&Hav så har Mygg och Fästing genom sina egenskaper utsetts till testvinnare av Aftonbladet.

rollon spray1