Vaccination Sydafrika

I Sydafrika finns det en rad sjukdomar som inte förekommer här hemma. Inför resan till Sydafrika bör du vaccinera dig mot hepatit A, stelkramp och difteri, och eventuellt också mot kolera och turistdiarré (ETEC). Har du planer för en längre vistelse, dvs 3 veckor eller mer, så bör du även vara vaccinerad mot hepatit B samt tyfoid. Malariaprofylax kan också att bli aktuellt om du besöker områden där det finns smittorisk för malaria.

Giraffer i Sydafrika

På VaccinDirekt är vi ledande i Sverige på reserådgivning och resevaccin och håller oss ständigt uppdaterade över situationen i Sydafrika för att ge dig den bästa möjliga reserådgivningen och skydd mot allvarlig sjukdom. Vi gör alltid en individuell bedömning av just dig, dina behov och av vart i Sydafrika du kommer att befinna dig under din resa.

Vaccinationsrådgivning inför resa till Sydafrika

För bästa möjliga reserådgivning ber vi dig boka tid på en av våra mottagningar. Du är självklart även välkommen på drop in, men då detta kräver lite extra så är det bra om du bokar. Boka tid gör du enkelt här på din önskade mottagningssida eller i vår app.

Boka tid

För att vi ska kunna ge dig bäst möjliga vaccinationsrådgivning inför din resa till Sydafrika ber vi dig ta med dig så mycket information som du bara kan om tidigare vaccinationer. Har du vaccinerat dig hos oss så finns detta smidigt dokumenterat i våra journalsystem och i vår app. Under en reserådgivning går vi igenom din individuella profil, dina resplaner, tidigare vaccination och tar i beaktning vår ständigt uppdaterade kunskap om sjukdomsförekomster eller utbrott i Sydafrika.

Reserådgivning VaccinDirekt

Vaccinera dig i tid inför din resa till Sydafrika

För att du ska ha ett fullgott skydd inför resan till Sydafrika ör det viktigt att du påbörjar dina vaccinationer i god tid. Vissa vaccin ges i flera doser och andra behöver tid i kroppen för att du ska ha ett fullgott skydd. Vi rekommenderar dig att komma helst minst en månad före resan. Det finns inga negativa effekter med att vaccinera dig långt före resan. Är det en spontanresa eller har du glömt att se över ditt resevaccinationsskydd? Kom då in snarast möjligt så ska vi göra allt vad vi kan för att du ska få bästa möjliga skydd som förutsättningarna tillåter.

Vaccinationsråd för barn som ska resa till Sydafrika

Barn behöver samma vaccinationsskydd som vuxna när de ska resa till Sydafrika, då de utsätts för samma smittorisker under sin vistelse.

Sjukdomar och rekommenderade vaccin – Sydafrika

Hepatit A
Stelkramp
Difteri
Kolera

Rekommendation vid längre vistelse eller särskilda områden i Sydafrika

Hepatit B
Tyfoid
Malaria

Pris för resevaccin

Vi har mer än 50 års erfarenhet av vaccinationer och är Nordens största vaccinatör. I priset ingår alltid reserådgivning av våra välutbildade och erfarna sjuksköterskor och läkare. Vårt gedigna journalsystem gör att du får en god överblick och kontroll över dina vaccinationer och vi hjälper dig med eventuella påminnelser. VaccinDirekt – ditt trygga val sedan 1972.

Se prislista per ort.

Välkommen in på reserådgivning och vaccination!

Senast uppdaterad: 25 april 2023
Innehållet är granskat av: VaccinDirekts Läkarteam

Källor:
Sweden Abroad
CDC
Foreign Travel Advice

Om vaccination      Inför ditt besök      Våra mottagningar