Vaccination Maldiverna

Inför din resa till Maldiverna bör du vara vaccinerad mot hepatit A, hepatit B samt se över ditt grundskydd mot stelkramp, mässling och polio. Det kan även vara aktuellt med skydd mot tyfoid och kolera.

På VaccinDirekt är vi ledande i Sverige på reserådgivning och resevaccin och håller oss ständigt uppdaterade över situationen i Maldiverna för att ge dig den bästa möjliga reserådgivningen och skydd mot allvarlig sjukdom. Vi gör alltid en individuell bedömning av just dig, dina behov och av var i Maldiverna du kommer att befinna dig under din resa.

Vaccinationsrådgivning inför resa till Maldiverna

För bästa möjliga reserådgivning ber vi dig boka tid på en av våra mottagningar. Du är självklart även välkommen på drop in, men då detta kräver lite extra tid så är det bra om du bokar tid. Boka tid gör du enkelt här eller i vår app.

Boka tid

För att vi ska kunna ge dig bäst möjliga vaccinationsrådgivning inför din resa till Maldiverna ber vi dig ta med dig så mycket information som du kan om tidigare vaccinationer. Har du vaccinerat dig hos oss så finns detta smidigt dokumenterat i våra journalsystem och i vår app. Under en reserådgivning går vi igenom dina individuella förutsättningar, resplaner, tidigare vaccinationer och väger in aktuell uppdaterad information om sjukdomsförekomster eller utbrott i Maldiverna.

Vaccinera dig i tid inför din resa till Maldiverna

För att du ska ha ett fullgott skydd inför resan till Maldiverna ör det viktigt att du påbörjar dina vaccinationer i god tid. Vissa vaccin ges i flera doser och andra behöver tid i kroppen för att du ska ha ett fullgott skydd. Vi rekommenderar dig att komma helst minst en månad före resan. Det finns inga negativa effekter med att vaccinera dig långt före resan.

Är det en spontanresa eller har du glömt att se över ditt resevaccinationsskydd? Kom då in snarast möjligt så ska vi göra allt vad vi kan för att du ska få bästa möjliga skydd som förutsättningarna tillåter.

Vaccinationsråd för barn som ska resa till Maldiverna

Barn behöver vanligtvis samma vaccinationsskydd som vuxna när de ska resa till Maldiverna, då de utsätts för samma smittorisker under sin vistelse.

Sjukdomar och rekommenderade vaccin – Maldiverna

Hepatit A
Hepatit B
Stelkramp
Difteri
Mässling / MPR
Polio
Kolera

Rekommendation vid längre vistelser i Maldiverna och i vissa delar av landet

Tyfoid
Gula feber – kan krävas om du anländer från ett land där sjukdomen finns

Myggskydd

Det finns en risk för myggburna sjukdomar. Skydda dig därför mot myggstick. Du kan köpa kvalitativa myggmedel och särskilt impregnerade myggnät hos oss.

Pris för resevaccin

Vi har mer än 50 års erfarenhet av vaccinationer och är Nordens största vaccinatör. I priset ingår alltid reserådgivning av våra välutbildade och erfarna sjuksköterskor och läkare. Vårt gedigna journalsystem gör att du får en god överblick och kontroll över dina vaccinationer och vi hjälper dig med eventuella påminnelser. VaccinDirekt – ditt trygga val sedan 1972.

Se prislista per ort.

Välkommen in på reserådgivning och vaccination!

Senast uppdaterad: 23 februari 2023
Innehållet är granskat av: VaccinDirekts Läkarteam

Om vaccination Inför ditt besök Våra mottagningar

Källor:
Sweden Abroad
CDC
Foreign Travel Advice