Vaccination Costa Rica

Vaccinationsskydd inför resa till Costa Rica

Costa Rica är en av världens främsta naturdestinationer. När du besöker Costa Ricas städer, stränder och regnskog är det är viktigt att du ser över ditt vaccinationsskydd. Väl i Costa Rica möter du helt andra sjukdomar än vad du gör här på hemmaplan, men med lite framförhållning och ett bra vaccinationsskydd kan du ligga steget före och undvika obehagliga och farliga sjukdomar. Exakt vilket vaccinationsskydd för Costa Rica som just du behöver beror på en rad olika faktorer. Var i Costa Rica kommer du att befinna dig, hur lång är din vistelse, hur gammal är du, vad du har tagit för vaccin tidigare och när tog du dessa? Allt detta kommer du att gå igenom tillsammans med våra kunniga läkare och sjuksköterskor när du besöker oss för din reserådgivning.

Vår rekommendation är att du i god tid inför resan, helst 6 veckor före avresan till Costa Rica, besöker en av våra vaccinationsmottagningar för genomgång av dina och eventuella familjemedlemmars vaccinationshistorik. På VaccinDirekt har vi mer än 20 års erfarenhet av reserådgivning och resevaccinering och våra erfarna sjuksköterskor och läkare kommer att hjälpa dig på bästa sätt. För att ha ordentligt med tid att gå igenom vaccin inför din Costa Rica resa rekommenderar vi att du bokar tid, men du är också varmt välkommen att prova att komma förbi på drop in.

Boka tid 

På vaccinationsmottagningen kommer ni att gå igenom era tidigare vaccinationer med våra erfarna sjuksköterskor och läkare. Lite generellt kan man säga att vaccinskydd för Costa Rica inkluderar följande vaccin:

Rekommenderade vaccin inför resa till Costa Rica

Stelkramp, difteri, kikhosta

Mässling, påssjuka, röda hund

Hepatit  A

Hepatit B (Leverinflammation)

Kolera/ETEC

Gula febern*
* kan vara obligatorisk för vissa beroende på varifrån man anländer och/eller mellanlandar.

Rekommendation vid längre tids vistelse i Costa Rica

Tyfoid

Rabies

Meningokock

Myggskydd

Tänk på att vaccinationsordinationer alltid är en fråga om avvägningar och individuella ställningstaganden.

Välkommen in på reserådgivning och vaccination!

Om resevaccination       Våra mottagningar       Boka tid    

Källor:
Sweden Abroad
CDC
Foreign Travel Advice