Vaccination Kap Verde

Kap Verde är vackert beläget utanför Afrikas kust. Inför din resa till Kap Verde bör du vara vaccinerad mot hepatit A samt ha fyllt på ditt vaccin mot stelkramp. Vid längre vistelser bör du eventuellt även vaccinera dig mot tyfoid, hepatit B samt kolera.

På VaccinDirekt är vi ledande i Sverige på reserådgivning och resevaccin och håller oss ständigt uppdaterade över situationen i Kap Verde för att ge dig den bästa möjliga reserådgivningen och skydd mot allvarlig sjukdom. Vi gör alltid en individuell bedömning av just dig, dina behov och av var i Kap Verde du kommer att befinna dig under din resa.

Vaccinationsrådgivning inför resa till Kap Verde

För bästa möjliga reserådgivning ber vi dig boka tid här på hemsidan eller i vår app. Du är självklart även välkommen på drop in, men då reserådgivning kräver lite extra tid så är det bra om du bokar.

Boka tid
För att vi ska kunna ge dig bästa möjliga vaccinationsrådgivning inför din resa till Kap Verde ber vi dig ta med dig så mycket information som du kan om tidigare vaccinationer. Har du vaccinerat dig hos oss så finns detta smidigt dokumenterat i våra journalsystem och i vår app. Under en reserådgivning går vi igenom dina individuella förutsättningar, resplaner och tidigare vaccinationer och väger in aktuell uppdaterad information om sjukdomsförekomster eller utbrott i Kap Verde.
Reserådgivning VaccinDirekt

Vaccinera dig i tid inför din resa till Kap Verde

För att du ska ha ett fullgott skydd inför resan till Kap Verde så är det viktigt att du påbörjar dina vaccinationer i god tid. Vissa vaccin ges i flera doser och andra behöver tid att verka i kroppen för att du ska ha ett fullgott skydd. Vi rekommenderar dig att komma helst minst en månad före resan. Det finns oftast inga negativa effekter med att vaccinera sig långt före resan.
Är det en spontanresa eller har du glömt att se över ditt resevaccinationsskydd? Kom då in snarast möjligt så ska vi göra allt vad vi kan för att du ska få bästa möjliga skydd som förutsättningarna tillåter.

Vaccinationsråd för barn som ska resa till Kap Verde

Barn behöver vanligtvis samma vaccinationsskydd som vuxna när de ska resa till Kap Verde då de utsätts för samma smittorisker under sin vistelse.

Sjukdomar och rekommenderade vaccin – Kap Verde

Hepatit A
Stelkramp
Difteri

Rekommendation vid längre vistelse, sämre hygienstandard eller i särskilda områden i Kap Verde

Hepatit B
Tyfoid
Kolera

Myggskydd

Det finns en risk för myggburna sjukdomar såsom dengue, malaria och zika. Skydda dig därför mot myggstick. Du kan köpa kvalitativa myggmedel och särskilt impregnerade myggnät hos oss.

Pris för resevaccin

Vi har mer än 50 års erfarenhet av vaccinationer och är Nordens största vaccinatör. I priset ingår alltid reserådgivning av våra välutbildade och erfarna sjuksköterskor och läkare. Vårt gedigna journalsystem gör att du får en god överblick och kontroll över dina vaccinationer och vi hjälper dig med eventuella påminnelser. VaccinDirekt – ditt trygga val sedan 1972.

Se prislista per ort.

Välkommen in på reserådgivning och vaccination!

Senast uppdaterad: 22 februari 2023
Innehållet är granskat av: VaccinDirekts Läkarteam

Källor:
VaccinationsGuiden
NaTHNAC
CDC

Om vaccination Inför ditt besök Våra mottagningar