Vaccinering inför resan till Thailand

Thailand är ett mycket populärt resmål, speciellt hos oss svenskar. Det finns flera fantastiska platser att se i Thailand, både städer och turistorter, men också mindre paradisöar som passar perfekt för dagsutflykter eller bara för en lugn semester. Njut av den thailändska maten och upplev den buddistiska kulturen på nära håll.

Obligatoriska vaccinationer

Gula febern

Endast om du inom 6 dagar (dvs vistelse, transit >12h) anländer från områden med gula-febern-transmission.

Rekommenderade vaccinationer

Stelkramp, difteri, kikhosta

Polio

Mässling, påssjuka, röda hund

Hepatit  A

Hepatit B (Leverinflammation)

Kolera/ETEC

Rekommendation vid längre tids vistelse i landet, backpacking, volontärarbete, bosättning etc

Tyfoid

Japansk encefalit

Rabies

Rekommenderas till barn som inte kan rapportera bett, personer som utsätter sig för risk.

Meningokock

Övriga rekommendationer

Malaria

I vissa områden i Thailand kan profylax med malariatabletter rekommenderas.

Myggskydd

Det finns en risk för myggburna sjukdomar. Skydda dig mot myggstick.

Rabies

Det finns risk för rabies. Ta inte kontakt med däggdjur såsom hundar, katter, apor. Sök vård omedelbart om du skulle bli biten.

Tänk på att vaccinationsordinationer alltid är en fråga om avvägningar och individuella ställningstaganden. Vid våra drop-in mottagningar gör vi det enkelt för dig att i samråd med vår specialiserade personal se till att du får ett fullgott skydd inför thailandsresan. Påbörjar du dina vaccinationer minst 6 veckor före resan behöver du inte avstå från något skydd p.g.a tidsbrist. Du kan aldrig vaccinera dig för tidigt.

Vill du veta mer eller vaccinera dig innan resan till Thailand är du välkommen in till någon av våra drop-in-mottagningar. Tag gärna med uppgifter om tidigare vaccinationer.

Bra att veta inför resan till Thailand

Vem längtar inte bort till värmen under en svensk vinter? I Thailand finns allt det som krävs för en riktigt lyckad semester – turkosblått hav att bada i, kritvita stränder att ligga och sola på i timmar och inte minst massor av fantastisk shopping. Människorna i Thailand är allmänt kända för sin vänlighet och får en genast att känna sig välkommen i landet. Det finns ingen risk att bli uttråkad här, då det finns massor av olika aktiviteter att hitta på. Varför inte passa på att ta en snorkel-tur och spana in korallreven och de exotiska fiskarna, prova på att klättra i bergen. Man kan lugnt påstå att det finns något för alla, oavsett om man vill ha en lugn och skön solsemester eller en lite mer äventyrlig resa.

Vaccinering inför din resa till Thaliand

Innan resan kan det vara bra att vaccinera sig mot Hepatit A och om du ska stanna länge, till exempel om du är ute och backpackar, är det klokt att även ta vaccin mot Hepatit B. Glöm inte heller att växla pengar till thailändska Baht. I Thailand råder en tidskillnad på 6 timmar + jämfört med Sverige vilket är bra att vara medveten om. Väl i Thailand är det viktigt att tänka på att inte dricka kranvattnet då det är otjänligt. Köp istället vatten på flaska när du ska dricka.

Bästa perioden att åka till Thailand

Den bästa tiden att åka till Thailand är perioden mellan november och februari då det råder högsäsong och det är stor chans för bra väder. Under den här perioden är det vanligtvis soligt i minst åtta timmar per dag och mellan 25 och 30 grader varmt.

 

Om vaccination      Inför ditt besök      Våra mottagningar