Vaccination Thailand

Inför din resa till Thailand bör du vara vaccinerad mot hepatit A samt se över ditt grundskydd mot stelkramp. Ska du vara i Thailand lite längre tid eller resa runt så kan vaccinskydd mot hepatit B, japansk encefalit, kolera och tyfoid också vara aktuellt.

På VaccinDirekt är vi ledande i Sverige på reserådgivning och resevaccin och håller oss ständigt uppdaterade över situationen i Thailand för att ge dig den bästa möjliga reserådgivningen och skydd mot allvarlig sjukdom. Vi gör alltid en individuell bedömning av just dig, dina behov och av var i Thailand du kommer att befinna dig under din resa.

Vaccinationsrådgivning inför resa till Thailand

För bästa möjliga reserådgivning ber vi dig boka tid på en av våra mottagningar. Du är självklart även välkommen på drop in, men då detta kräver lite extra tid så är det bra om du bokar tid. Boka tid gör du enkelt här eller i vår app.

Boka tid 

För att vi ska kunna ge dig bäst möjliga vaccinationsrådgivning inför din resa till Thailand ber vi dig ta med dig så mycket information som du kan om tidigare vaccinationer. Har du vaccinerat dig hos oss så finns detta smidigt dokumenterat i våra journalsystem och i vår app. Under en reserådgivning går vi igenom dina individuella förutsättningar, resplaner, tidigare vaccinationer och väger in aktuell uppdaterad information om sjukdomsförekomster eller utbrott i Thailand.

Vaccinera dig i tid inför din resa till Thailand

För att du ska ha ett fullgott skydd inför resan till Thailand ör det viktigt att du påbörjar dina vaccinationer i god tid. Vissa vaccin ges i flera doser och andra behöver tid i kroppen för att du ska ha ett fullgott skydd. Vi rekommenderar dig att komma helst minst en månad före resan. Det finns inga negativa effekter med att vaccinera dig långt före resan.

Är det en spontanresa eller har du glömt att se över ditt resevaccinationsskydd? Kom då in snarast möjligt så ska vi göra allt vad vi kan för att du ska få bästa möjliga skydd som förutsättningarna tillåter.

Vaccinationsråd för barn som ska resa till Thailand

Barn behöver vanligtvis samma vaccinationsskydd som vuxna när de ska resa till Thailand, då de utsätts för samma smittorisker under sin vistelse.

Sjukdomar och rekommenderade vaccin – Thailand

Hepatit A
Stelkramp
Difteri

Rekommendation vid längre vistelse, sämre hygienstandard eller i särskilda områden i Thailand

Hepatit B
Tyfoid
Kolera
Japansk encefalit
Meningokocker
Rabies
Malariaprofylax – i vissa delar av landet

Myggskydd

Det finns en risk för myggburna sjukdomar såsom denguefeber, chikungunya, zika och malaria. Skydda dig därför mot myggstick. Du kan köpa kvalitativa myggmedel och särskilt impregnerade myggnät hos oss.

Pris för resevaccin

Vi har mer än 50 års erfarenhet av vaccinationer och är Nordens största vaccinatör. I priset ingår alltid reserådgivning av våra välutbildade och erfarna sjuksköterskor och läkare. Vårt gedigna journalsystem gör att du får en god överblick och kontroll över dina vaccinationer och vi hjälper dig med eventuella påminnelser. VaccinDirekt – ditt trygga val sedan 1972.

Se prislista per ort.

Välkommen in på reserådgivning och vaccination!

Senast uppdaterad: 25 april 2023
Innehållet är granskat av: VaccinDirekts Läkarteam

Om resevaccination      Boka tid     Våra mottagningar

Källor:
Vaccinationsguiden
Sweden Abroad
CDC
GOV.UK