Vaccination Vietnam

Inför din resa till Vietnam bör du vara vaccinerad mot hepatit A, samt se över ditt grundskydd mot stelkramp och difteri. Kontrollera även att du har skydd mot mässling genom vaccination eller genomgången sjukdom som barn och är grundvaccinerad mot polio. Ska du vara i Vietnam lite längre tid eller resa runt så kan vaccinskydd mot bland annat hepatit B, japansk encefalit, kolera och tyfoid också vara aktuellt.

På VaccinDirekt är vi ledande i Sverige på reserådgivning och resevaccin och håller oss ständigt uppdaterade över situationen i Vietnam för att ge dig den bästa möjliga reserådgivningen och skydd mot allvarlig sjukdom. Vi gör alltid en individuell bedömning av just dig, dina behov och av var i Vietnam du kommer att befinna dig under din resa.

Vaccinationsrådgivning inför resa till Vietnam

För bästa möjliga reserådgivning ber vi dig boka tid här på hemsidan eller i vår app. Du är självklart även välkommen på drop in, men då reserådgivning kräver lite extra tid så är det bra om du bokar.
Boka tid
För att vi ska kunna ge dig bästa möjliga vaccinationsrådgivning inför din resa till Vietnam ber vi dig ta med dig så mycket information som du kan om tidigare vaccinationer. Har du vaccinerat dig hos oss så finns detta smidigt dokumenterat i våra journalsystem och i vår app. Under en reserådgivning går vi igenom dina individuella förutsättningar, resplaner och tidigare vaccinationer och väger in aktuell uppdaterad information om sjukdomsförekomster eller utbrott i Vietnam.
Reserådgivning VaccinDirekt

Vaccinera dig i tid inför din resa till Vietnam

För att du ska ha ett fullgott skydd inför resan till Vietnam så är det viktigt att du påbörjar dina vaccinationer i god tid. Vissa vaccin ges i flera doser och andra behöver tid att verka i kroppen för att du ska ha ett fullgott skydd. Vi rekommenderar dig att komma helst minst en månad före resan. Det finns oftast inga negativa effekter med att vaccinera sig långt före resan.
Är det en spontanresa eller har du glömt att se över ditt resevaccinationsskydd? Kom då in snarast möjligt så ska vi göra allt vad vi kan för att du ska få bästa möjliga skydd som förutsättningarna tillåter.

Vaccinationsråd för barn som ska resa till Vietnam

Barn behöver vanligtvis samma vaccinationsskydd som vuxna när de ska resa till Vietnam då de utsätts för samma smittorisker under sin vistelse.

Sjukdomar och rekommenderade vaccin – Vietnam

Hepatit A
Stelkramp
Difteri

Rekommendation vid längre vistelse, sämre hygienstandard eller i särskilda områden i Vietnam

Hepatit B
Tyfoid
Kolera
Japansk Encefalit
Rabies
I vissa begränsade delar av landet – profylax mot Malaria

Myggskydd

Det finns en risk för myggburna sjukdomar såsom denguefeber, chikungunya, zika och malaria. Skydda dig därför mot myggstick. Du kan köpa kvalitativa myggmedel och särskilt impregnerade myggnät hos oss.

Andra sjukdomar

Det finns en liten risk för maskparasiten som orsakar snäckfeber i Mekongfloden. Undvik kontakt med vatten från floden och bad i floden.

Pris för resevaccin

Vi har mer än 50 års erfarenhet av vaccinationer och är Nordens största vaccinatör. I priset ingår alltid reserådgivning av våra välutbildade och erfarna sjuksköterskor och läkare. Vårt gedigna journalsystem gör att du får en god överblick och kontroll över dina vaccinationer och vi hjälper dig med eventuella påminnelser. VaccinDirekt – ditt trygga val sedan 1972.

Se prislista per ort.

Välkommen in på reserådgivning och vaccination!

Senast uppdaterad: 31 mars 2023
Innehållet är granskat av: VaccinDirekts Läkarteam

Källor:
Vaccinationsguiden
Sweden Abroad
CDC
GOV.UK