Myggburna sjukdomar

Vaccin mot myggburna sjukdomar

Myggor är en stor smittspridare av sjukdom. Beroende på var i världen du befinner dig så finns det olika sjukdomar du kan smittas av genom ett myggbett, där vissa är mindre och vissa mer allvarliga. Flera av de riktigt allvarliga sjukdomarna som sprids genom myggor finns det som tur var vaccin mot och det är viktigt att du skyddar dig för att hålla dig frisk. Exempel på myggburna sjukdomar som går att förebygga genom vaccination är Malaria, Gula febern, Japansk Encefalit och inom kort även Dengue.

Myggburna sjukdomar utan vaccin

Det finns andra myggburna sjukdomar, ex Chikungunya, där det ännu inte finns något bra vaccin. Det är därför av stor vikt att du skyddar dig genom att använda myggmedel, sova under myggnät och klä dig i lång ärm och långa byxor under kvällstid.  Att sätta på fläkt och luftkonditionering kan också minska risken för att du ska bli biten av myggor. Hos oss kan du köpa en rad olika funktionella myggmedel och impregnerade myggnät för att skydda dig mot myggburna sjukdomar på din resa.

Boka tid för resevaccinering

Vi erbjuder resemedicinsk rådgivning och vaccinering för alla resmål i världen och vi är specialiserade på detta sedan 1972. För bästa möjliga reserådgivning ber vi dig boka tid. Kom i god tid inför din resa så att du hinner få ett fullgott skydd resan startar. Reserådgivning hos oss ingår kostnadsfritt.

Boka tid

Varmt välkommen till oss på VaccinDirekt!

 

Inför ditt besök      Våra mottagningar      Om oss