Vaccinera barn

Stor erfarenhet av att välkomna barn

På VaccinDirekt har vi 50 års erfarenhet av att vaccinera barn. Våra erfarna sjuksköterskor och läkare har stor vana att välkomna barn i alla åldrar och vi är experter på både rådgivning och vaccination av barn. Vår ambition är att ditt barns besök hos oss ska vara en trivsam upplevelse och vår strävan är att hålla dig och din familj så frisk som möjligt. Ditt barn är i trygga händer hos oss!

Förbered gärna både dig själv och ditt barn

Du känner ditt barn bäst och vet hur mycket just ditt barn behöver förberedas inför en vaccinering. Det kommer att kännas lite, men det kommer att gå bra och det går snabbt över. Bestäm gärna hur ni ska sitta och i vilken arm vaccinationen ska ges i förväg. Allt för att det ska gå så snabbt och smidigt under besöket och ditt barn känner sig tryggt.

Håll i ditt barn, håll inte fast

Det är viktigt att hålla i barnet under själva vaccinationen, men inte hålla fast. Ofta kan barn även upp i åldrarna tycka att det känns tryggt att få sitta hos den vuxna och detta är något som vi uppmuntrar.

Beröm ditt barn

För att vaccinationen ska bli en så bra upplevelse som möljigt, så ska vi tillsammans med dig som vuxen, skapa en positiv känsla av trygghet. För att lyfta detta är det bra att berömma barnet och få barnet att känna sig stolt.

Rekommendation

Kom gärna in på förmiddagen, efter frukost. Barnen är då både utsövda och mätta och det skapar bästa förutsättningar för att göra vaccinationen till en behaglig upplevelse.

Samtyckesblankett

För minderåriga barn behöver man i vissa fall ha med sig en blankett underskriven av vårdnadshavare där man intygar att man samtycker till vaccination. Vid gemensam vårdnad skall båda vårdnadshavarna skriva under blanketten. Det kan t.ex. vara aktuellt om ett äldre barn kommer ensam till vaccinationsmottagningen eller om de kommer i sällskap med annan vuxen som inte är vårdnadshavare. Notera att vid vaccination mot covid-19, återfinns samtyckesblankett via 1177.se

Blankett för samtycke hittar du här:

Samtyckesblankett vaccinationnotera att denna blankett inte gäller vid vaccination mot covid-19. Blankett för detta återfinns på 1177.seOm vaccination Våra mottagningar Boka tid  Inför ditt besök