Körkortsintyg högre behörighet

Körkortsintyg för högre behörighet

Ska du börja köra taxi, buss eller behöver förlänga ditt körkort för högre behörighet?  Då är du varmt välkommen till oss på VaccinDirekt. Vi gör läkarundersökningar och utfärdar läkarintyg för körkort för högre behörighet enligt direktiv från Transportstyrelsen på många av våra mottagningar.

Körkorts behörighetsnivåer

Vi utfärdar läkarintyg avseende körkortsbehörigheterna C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE eller taxiförarlegitimation

Mottagningar – körkortsintyg för högre behörighet

Vi utfärdar körkortsintyg för högre behörighet i Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle och Linköping.

Stockholm – Körkortsintyg

Göteborg – Körkortsintyg

Malmö – Körkortsintyg

Gävle – Körkortsintyg

Linköping – Körkortsintyg

Boka tid för körkortsintyg för högre behörighet

Du bokar tid genom att maila till den mottagning som du önskar besöka. Se ovan för din föredragna mottagning och för rätt mailadress.

Förberedelser inför ditt besök för körkortsintyg för högre behörighet

Du behöver inte göra några andra förberedelser inför ditt läkarintyg för körkort för högre behörighet när du kommer till oss än att ta med en en giltig ID-handling. Har du kontaktlinser så måste dessa kunna plockas ur då syntest skall göras både med och utan synhjälpmedel. Du behöver alltså inte ha något intyg från optiker så som du behöver hos vissa andra aktörer utan detta gör vi inkluderat i undersökningen.

Digitalt blankett 

Vi fyller i blanketten digitalt hos oss och skickar in intyget digitalt direkt till Transportstyrelsen i samband med läkarbesöket. Du behöver alltså inte förbeställa någon blankett eller hantera pappersblanketter när du komnmer till oss.

Läkarundersökningen

Undersökningen för körkortsintyg med högre behörighet innehåller bland annat en kroppsundersökning, synkontroll och genomgång av sjukdomshistorik. Om du använder glasögon eller kontaktlinser så kommer du att göra synkontroll både med och utan dessa.

Särskilda körkortsbehörighetsprofiler

Det finns ett antal sjukdomar och tillstånd som kan utgöra ett hinder för godkänt läkarintyg för körkort för högre behörighet. I dessa fall är vi tyvärr inte behjälpliga. Detta gäller diagnoser så som diabetes, neuropsykiatriska diagnoser eller om du har fått körkortet indraget.