Kostnadsfri HPV vaccinering – Kvinnor 1994-99

I samarbete med Karolinska Universitetssjukhuset har VaccinDirekt den stora förmånen att i Region Stockholm få bidra till en satsning som strävar efter att utrota livmoderhalscancer.

Utrotning av livmoderhalscancer

Den nationella satsningen ’Ta Sticket mot HPV’ strävar efter att uppnå utrotning av livmoderhalscancer genom att få fler kvinnor bli vaccinerade mot HPV. Projektet är beslutat av Sveriges Riksdag och huvudfinansiär är den Svenska Staten. När man är vaccinerad mot HPV skyddar man både sig själv och bidrar till att livmoderhalscancer utrotas.

Till dig som är kvinna född 1994-1999

HPV vaccination

Vi erbjuder en dos kostnadsfri HPV-vaccinering inom Region Stockholm med efterföljande HPV-prov på alla våra mottagningar inom Region Stockholm. Uppföljande dos ges efter 3 år och för frågor kring detta vänd er till ’Ta Sticket mot HPV’.

Varmt välkommen på drop in eller bokad tid!

HPV test

Efter HPV-vaccinationen får du med dig ett HPV-prov som du enkelt tar själv hemma och posta enligt medföljande instruktioner. Det är mycket viktigt att du gör detta så att dina provsvar kan följas upp och sjukdom kan förebyggas.
Har du inte fått något HPV-prov eller behöver ett nytt så kan du beställa ett här efter din vaccination.

Inför ditt besök

Du fyller i en hälsodeklaration och samtycke till deltagande i projektet här.

Hitta till oss

Vi har ett stort antal mottagningar i Region Stockholm från Kista och Täby i norr till Södertälje och Haninge i Söder. Hitta den som ligger närmast dig. Du väljer om du vill komma på drop in eller på bokad tid.

VaccinDirekt Stockholm

Varmt välkommen!

Här finns det svar på alla vanliga frågor –  FAQ