Vaccination Kanada

Inför din resa till Kanada är det bra att du ser över ditt vaccinationsskydd. Vi rekommenderar ett uppdaterat grundskydd mot bland annat stelkramp, difteri och polio.

På VaccinDirekt är vi ledande i Sverige på reserådgivning och resevaccin och håller oss ständigt uppdaterade över situationen i Kanada för att ge dig den bästa möjliga reserådgivningen och skydd mot allvarlig sjukdom. Vi gör alltid en individuell bedömning av just dig, dina behov och av var i Kanada du kommer att befinna dig under din resa.

Vaccinationsrådgivning inför resa till Kanada

För bästa möjliga reserådgivning ber vi dig boka tid här på hemsidan eller i vår app. Du är självklart även välkommen på drop in, men då reserådgivning kräver lite extra tid så är det bra om du bokar.

Boka tid

För att vi ska kunna ge dig bäst möjliga vaccinationsrådgivning inför din resa till Kanada ber vi dig ta med dig så mycket information du kan om tidigare vaccinationer. Har du vaccinerat dig hos oss så finns detta smidigt dokumenterat i våra journalsystem och i vår app. Under en reserådgivning går vi igenom dina individuella förutsättningar, resplaner, tidigare vaccinationer och väger in aktuell uppdaterad information om sjukdomsförekomster eller utbrott i Kanada.

Vaccinera dig i tid inför din resa till Kanada

För att du ska ha ett fullgott skydd inför resan till Kanada är det viktigt att du påbörjar dina vaccinationer i god tid. Vissa vaccin ges i flera doser och andra behöver tid att verka i kroppen för att du ska ha ett fullgott skydd. Vi rekommenderar dig att komma helst minst en månad före resan. Det finns oftast inga negativa effekter med att vaccinera sig långt före resan.

Är det en spontanresa eller har du glömt att se över ditt resevaccinationsskydd? Kom då in snarast möjligt så ska vi göra allt vad vi kan för att du ska få bästa möjliga skydd som förutsättningarna tillåter.

Vaccinationsråd för barn som ska resa till Kanada

Barn behöver vanligtvis samma vaccinationsskydd som vuxna när de ska resa till Kanada då de utsätts för samma smittorisker under sin vistelse.

Sjukdomar och rekommenderade vaccin – Kanada

Stelkramp
Difteri
Polio

Rekommendation vid längre vistelse, för vissa åldersgrupper eller för verksamma i vissa yrken under vistelsen i Kanada

HepatitB
Meningokocker
Rabies

Pris för resevaccin

Vi har mer än 50 års erfarenhet av vaccinationer och är Nordens största vaccinatör. I priset ingår alltid reserådgivning av våra välutbildade och erfarna sjuksköterskor och läkare. Vårt gedigna journalsystem gör att du får en god överblick och kontroll över dina vaccinationer och vi hjälper dig med eventuella påminnelser. VaccinDirekt – ditt trygga val sedan 1972.
Se prislista per ort.

Välkommen in på reserådgivning och vaccination!

Senast uppdaterad: 22 februari 2023
Innehållet är granskat av: VaccinDirekts Läkarteam

Om vaccination Inför ditt besök Våra mottagningar

Källor:
Vaccinationsguiden
Sweden Abroad