Vaccination USA

Inför din resa till USA är det bra att se över ditt vaccinationsskydd. Du bör vara vaccinerad mot mässling, stelkramp, polio  och hepatit B. Du kan även behöva se över skydd mot hepatit A, rabies, meningokocker och vattkoppor, beroende på ålder och syfte med USA-resan.

På VaccinDirekt är vi ledande i Sverige på reserådgivning och resevaccin och håller ogovss ständigt uppdaterade över situationen i USA för att ge dig den bästa möjliga reserådgivningen och skydd mot allvarlig sjukdom. Vi gör alltid en individuell bedömning av just dig, dina behov och av var i USA du kommer att befinna dig under din resa.

Vaccinationsrådgivning inför resa till USA

För bästa möjliga reserådgivning ber vi dig boka tid här på hemsidan eller i vår app. Du är självklart även välkommen på drop in, men då reserådgivning kräver lite extra tid så är det bra om du bokar.

Boka tid

För att vi ska kunna ge dig bäst möjliga vaccinationsrådgivning inför din resa till USA ber vi dig ta med dig så mycket information du kan om tidigare vaccinationer. Har du vaccinerat dig hos oss så finns detta smidigt dokumenterat i våra journalsystem och i vår app. Under en reserådgivning går vi igenom dina individuella förutsättningar, resplaner, tidigare vaccinationer och väger in aktuell uppdaterad information om sjukdomsförekomster eller utbrott i USA.

Vaccinera dig i tid inför din resa till USA

För att du ska ha ett fullgott skydd inför resan till USA är det viktigt att du påbörjar dina vaccinationer i god tid. Vissa vaccin ges i flera doser och andra behöver tid att verka i kroppen för att du ska ha ett fullgott skydd. Vi rekommenderar dig att komma helst minst en månad före resan. Det finns oftast inga negativa effekter med att vaccinera sig långt före resan.

Är det en spontanresa eller har du glömt att se över ditt resevaccinationsskydd? Kom då in snarast möjligt så ska vi göra allt vad vi kan för att du ska få bästa möjliga skydd som förutsättningarna tillåter.

Vaccinationsråd för barn och ungdomar som ska resa till USA

Barn behöver vanligtvis samma vaccinationsskydd som vuxna när de ska resa till USA, då de utsätts för samma smittorisker under sin vistelse.

Meningokockvaccin, vattkoppsvaccin och hepatit B-vaccin ingår i barnvaccinationsprogrammet i USA. Kan därför rekommenderas eller vara ett krav för barn som ska börja förskola eller skola, göra ett utbytesår på gymnasiet eller studera på college eller universitet.

Sjukdomar och rekommenderade vaccin – USA

Mässling, Påssjuka, Röda hund
Polio
Stelkramp, Difteri, Kikhosta

Rekommendation vid längre vistelse eller upprepad vistelse

Hepatit A
Hepatit B – Rekommenderas för sjukvårdspersonal och inför studier i USA
Rabies –  Rekommenderas till vissa yrkesgrupper
Meningokocker – Rekommenderas för barn som skall vistas längre tid i landet eller inför studier i USA
Vattkoppor – Rekommenderas inför studier i USA

Myggskydd

Det finns en risk för myggburna sjukdomar såsom denguefeber (södra USA), chikungunya, West Nile fever och zika. Skydda dig därför mot myggstick. Du kan köpa kvalitativa myggmedel och särskilt impregnerade myggnät hos oss.

Pris för resevaccin

Vi har mer än 50 års erfarenhet av vaccinationer och är Nordens största vaccinatör. I priset ingår alltid reserådgivning av våra välutbildade och erfarna sjuksköterskor och läkare. Vårt gedigna journalsystem gör att du får en god överblick och kontroll över dina vaccinationer och vi hjälper dig med eventuella påminnelser. VaccinDirekt – ditt trygga val sedan 1972.
Se prislista per ort.

Välkommen in på reserådgivning och vaccination!

Senast uppdaterad: 21 februari 2023
Innehållet är granskat av: VaccinDirekts Läkarteam

Källor:
Sweden Abroad
Foreign Travel Advice
Vaccinationsguiden
Sweden Abroad
CDC
GOV.UK

Om vaccination Inför ditt besök Våra mottagningar