Vaccination Peru

Inför din resa till Peru bör du vara vaccinerad mot hepatit A och stelkramp så att du förebygger att bli allvarligt sjuk under och efter din resa. Ska du vara i Peru lite längre eller resa runt så kan vaccinskydd mot kolera, tyfoid och malaria också vara aktuellt. Exakt vilket vaccinationsskydd för Peru som just du behöver beror på var i landet du kommer att befinna dig, hur lång din vistelse är, din ålder, vad du har tagit för vaccin tidigare och när du tagit dessa.

På VaccinDirekt är vi ledande i Sverige på reserådgivning och resevaccin och håller oss ständigt uppdaterade över situationen i Peru för att ge dig den bästa möjliga reserådgivningen och skydd mot allvarlig sjukdom. Vi gör alltid en individuell bedömning av just dig, dina behov och av vart i Peru du kommer att befinna dig under din resa.

Vaccinationsrådgivning inför resa till Peru

För bästa möjliga reserådgivning ber vi dig boka tid här på hemsidan eller i vår app. Du är självklart även välkommen på drop in, men då reserådgivning kräver lite extra tid så är det bra om du bokar.

Boka tid
För bäst möjliga vaccinationsrådgivning inför din Peru-resa, ta med dig så mycket information du kan om tidigare vaccinationer när du kommer till oss. Har du vaccinerat dig hos oss finns detta smidigt dokumenterat i våra journalsystem och i vår app. Under en reserådgivning går vi igenom dina individuella förutsättningar, resplaner, tidigare vaccinationer och väger in aktuell uppdaterad information om sjukdomsförekomster eller utbrott i Peru.

Vaccinera dig i tid inför din resa till Peru

För att du ska ha ett fullgott skydd inför resan till Peru ör är det viktigt att du påbörjar dina vaccinationer i god tid. Vissa vaccin ges i flera doser och andra behöver tid att verka i kroppen för att du ska ha ett fullgott skydd. Vi rekommenderar dig att komma helst minst en månad före resan. Det finns oftast inga negativa effekter med att vaccinera sig långt före resan.
Är det en spontanresa eller har du glömt att se över ditt resevaccinationsskydd? Kom då in snarast möjligt så ska vi göra allt vad vi kan för att du ska få bästa möjliga skydd som förutsättningarna tillåter.

Vaccinationsråd för barn som ska resa till Peru

Barn behöver vanligtvis samma vaccinationsskydd som vuxna när de ska resa till Peru, då de utsätts för samma smittorisker under sin vistelse.

Sjukdomar och rekommenderade vaccin – Peru

Hepatit A
Mässling, påssjuka, röda hund
Polio
Stelkramp, Difteri, Kikhosta

Rekommendation vid längre vistelse eller upprepad vistelse, vid sämre hygienstandard eller särskilda områden i Peru
Hepatit B
Gula febern
Kolera
Tyfoid
Rabies
Profylax mot Malaria

Myggskydd
Det finns en risk för myggburna sjukdomar såsom gula febern, denguefeber, chikungunya, malaria och zika. Skydda dig därför mot myggstick. Du kan köpa kvalitativa myggmedel och särskilt impregnerade myggnät hos oss.

Pris för resevaccin

Vi har mer än 50 års erfarenhet av vaccinationer och är Nordens största vaccinatör. I priset ingår alltid reserådgivning av våra välutbildade och erfarna sjuksköterskor och läkare. Vårt gedigna journalsystem gör att du får en god överblick och kontroll över dina vaccinationer och vi hjälper dig med eventuella påminnelser. VaccinDirekt – ditt trygga val sedan 1972.
Se prislista per ort.

Välkommen in på reserådgivning och vaccination!

Senast uppdaterad: 21 februari 2023
Innehållet är granskat av: VaccinDirekts Läkarteam

Källor:
Sweden Abroad
CDC
Foreign Travel Advice

Om vaccination Inför ditt besök Våra mottagningar