Vaccination Dubai och Abu Dhabi

Inför din resa till Dubai, Abu Dhabi eller övriga Förenade Arabemiraten bör du vara vaccinerad mot hepatit A samt se över ditt grundskydd mot stelkramp. Ska du vara i Dubai lite längre tid eller resa runt så kan vaccinskydd mot rabies och tyfoid också vara aktuellt. Exakt vilket vaccinationsskydd för Dubai, Abu Dhabi eller övriga Förenade Arabemiraten som just du behöver beror på var i landet du kommer att befinna dig, hur lång din vistelse är, din ålder, vad du har tagit för vaccin tidigare och när du tagit dessa.

På VaccinDirekt är vi ledande i Sverige på reserådgivning och resevaccin och håller oss ständigt uppdaterade över situationen i Dubai för att ge dig den bästa möjliga reserådgivningen och skydd mot allvarlig sjukdom. Vi gör alltid en individuell bedömning av just dig, dina behov och av var i Förenade Arabemiraten du kommer att befinna dig under din resa.

Vaccinationsrådgivning inför resa till Dubai och Abu Dhabi

För bästa möjliga reserådgivning ber vi dig boka tid på en av våra mottagningar. Du är självklart även välkommen på drop in, men då detta kräver lite extra så är det bra om du bokar. Boka tid gör du enkelt här på din önskade mottagningssida eller i vår app.

Boka tid

För att vi ska kunna ge dig bäst möjliga vaccinationsrådgivning inför din resa till Förenade Arabemiraten ber vi dig ta med dig så mycket information som du bara kan om tidigare vaccinationer. Har du vaccinerat dig hos oss så finns detta smidigt dokumenterat i våra journalsystem och i vår app. Under en reserådgivning går vi igenom din individuella profil, dina resplaner, tidigare vaccination och tar i beaktning vår ständigt uppdaterade kunskap om sjukdomsförekomster eller utbrott i Förenade Arabemiraten.

Reserådgivning VaccinDirekt

Vaccinera dig i tid inför din resa till Dubai och Abu Dhabi

För att du ska ha ett fullgott skydd inför resan till Förenade Arabemiraten är det viktigt att du påbörjar dina vaccinationer i god tid. Vissa vaccin ges i flera doser och andra behöver tid i kroppen för att du ska ha ett fullgott skydd. Vi rekommenderar dig att komma helst minst en månad före resan. Det finns inga negativa effekter med att vaccinera dig långt före resan. Är det en spontanresa eller har du glömt att se över ditt resevaccinationsskydd? Kom då in snarast möjligt så ska vi göra allt vad vi kan för att du ska få bästa möjliga skydd som förutsättningarna tillåter.

Vaccinationsråd för barn som ska resa till Dubai och Abu Dhabi

Barn behöver vanligtvis samma vaccinationsskydd som vuxna när de ska resa till Förenade Arabemiraten, då de utsätts för samma smittorisker under sin vistelse.

Sjukdomar och rekommenderade vaccin – Dubai och Abu Dhabi

Hepatit A
Stelkramp
Difteri
Eventuellt ETEC

Rekommendation vid längre vistelse eller sämre hygienstandard

Hepatit B
Tyfoid

Andra sjukdomar

Det finns en risk för maskparasiten snäckfeber i landet. Undvik kontakt med sötvattensjöar och floder där parasiten kan finnas.

Pris för resevaccin

Vi har mer än 50 års erfarenhet av vaccinationer och är Nordens största vaccinatör. I priset ingår alltid reserådgivning av våra välutbildade och erfarna sjuksköterskor och läkare. Vårt gedigna journalsystem gör att du får en god överblick och kontroll över dina vaccinationer och vi hjälper dig med eventuella påminnelser. VaccinDirekt – ditt trygga val sedan 1972.

Se prislista per ort.

Välkommen in på reserådgivning och vaccination!

Senast uppdaterad: 31 mars 2023
Innehållet är granskat av: VaccinDirekts Läkarteam

Källor:
VaccinationsGuiden
CDC
NaTHNaC

Om vaccination Inför ditt besök Våra mottagningar