Vaccin Mellanöstern

Vaccinera dig inför resan till Mellanöstern

Att resa är bland det roligaste och mest stimulerande som finns, och idag finns det möjligheter att ta sig till världens alla länder; från den djupaste regnskogen till den trendigaste storstaden. För att resan skall bli så lyckad som möjligt är det en god idé att göra lite efterforskningar vad gäller vaccination, och hos oss kan du både få reda på exakt vad du behöver liksom få göra vaccinationen ifråga.

Olika länder har olika sjukdomar och tillhörande vaccinationer, men oavsett vart du ska så rekommenderar vi alltid att du är i gott fysiskt skick när du skall resa liksom har färskt TBC och stelkrampsskydd. Om du är osäker på när du senast gjorde detta kan du antingen kolla upp den vaccinationsbok som man brukar få när man reser eller kontakta närmaste vårdcentral.

Vad gäller just Mellanöstern så brukar man alltid kräva att resenären som planerar att stanna en längre tid vaccinerar sig mot Hepatit A som också kallas Gulsot, då man i ett visst skede av sjukdomen får gulaktig hud. Detta är en sjukdom som förvisso oftast går över av sig själv, men det är en utdragen process och medan man är insjuknade tappar man mycket av sin ork. Eftersom det finns möjlighet till vaccination så finns det ingen anledning att ta den risken.

Hepatit B rekommenderas för dig som ska stanna längre tid.

Även vaccin mot Japansk encefalit, Tyfoid och Rabies kan behövas vid längre besök i länder från Mellanöstern.

Gula Febern är inget krav om du reser från Sverige. Men kommer du från länder där risken för Gula Febern är hög finns kan det krävas intyg.

För resenärer som tänkt resa till Saudiarabien och ta Pilgrims-vallfärden Hajj behöver du vaccin mot Meningokocker, intyg krävs för inresa och måste tagits minst 10 dagar innan men inte längre än 5 år sedan.

Välkommen in på reserådgivning och vaccination!

Om resevaccination      Boka tid     Våra mottagningar

Källor:
Sweden Abroad
CDC
Foreign Travel Advice