Antigentest med reseintyg – snabbtest mot covid-19

Antigentest med covidbevis länkat till E-hälsomyndigheten, med svar inom 1 timme, på alla våra mottagningar. 

Ska du resa utomlands? Vissa länder kräver ett friskintyg genom antigentest mot Covid-19 vid inresa i landet. Hos oss på VaccinDirekt hjälper vi dig med ett antigentest för att snabbt se att du är frisk från covid-19. Du får ett covidbevis underskrivet av läkare och vi  är länkade till E-hälsomyndigheten för smidig hantering. Vi använder oss av ett CE-märkt test, Healgen COVID-19 Antigen test från Orient Gene, som uppfyller EUs och  Folkhälsomyndighetens krav. För mer information om detta test, se här.

Boka tid på den mottagning som ligger närmast dig.  Vi tar emot drop in på Antigentest i mån av plats. Välkommen!

Vi gör även PCR- tester med friskintyg på en rad av våra mottagningar. Läs mer och boka in tid här.

Vi vill passa på att påminna om att det är ditt ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för att få resa in i landet du ska besöka. Läs mer på t ex Sweden Abroad.

Så här går själva provtagningen till:

Du tas emot av våra erfarna sjuksköterskor eller läkare som gör ett antigentest genom att ta ett  prov från näsan. Själva besöket tar 5-10 minuter. Är testet negativt så får du ett friskintyg signerat av en av läkare.

*   Du behöver vara symtomfri i 2 dagar före provtagningen.
*   Ta med ditt pass till besöket då ditt passnummer krävs för att utfärda intyget.
*   Välkommen på drop in eller boka en tid.
*   Väl på mottagningen så anmäler du dig enkelt i väntrummet och betalar i kassan.
*   Pris 495 kr.

Så här får du ditt provsvar och intyg

Provsvaret och ett digitalt intyg får du enkelt genom att logga in med BankID via Mina sidor här på vaccindirekt.se. Svaret får du inom en timme från testtillfället. I din digitala brevlåda får du sedan ditt covidbevis direkt från E-hälsomyndigheten. Har du inte tillgång till BankID eller är yngre än 16 år så får du hjälp av vår personal på mottagningen med att skriva ut intyget. Vi vill observera att en minderårigs friskintyg måste hämtas på mottagningen.

För frågor om själva covidbeviset, läs mer här: ehalsomyndigheten.se/fragor-svar/

Olika reseintyg för olika länder

Beroende på vilket land du ska resa till kan du behöva olika typer av intyg för din resa. Utrikesdepartementet (UD) har samlat råd och anvisningar om att resa till och från andra länder, samt Sveriges ambassader ger även reseinformation för varje land till svenska resenärer. Läs mer om de olika direktiven inför din avresa på UDs hemsida.

UD:s reseinformation

https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/

Villkor för provtagning hos VaccinDirekt

Vänligen notera att det åligger dig själv att planera genomförandet av ditt test i god tid före avresa. VaccinDirekt lämnar inte några garantier avseende väntetiden före du får ditt testresultat.

Notera även att provresultatet i sällsynta fall kan bli ogiltigt, vi kan då inte utfärda något intyg. Om detta mot förmodan skulle ske får du pengarna tillbaka eller så kan du boka en ny provtagningstid eller komma på drop-in.

VaccinDirekt ansvarar inte för eventuella kostnader, till exempel till följd av utebliven resa, som kan komma att uppstå till följd av ett ogiltigt provresultat.