Vaccination Marocko

De många basarerna, naturen och den goda maten gör Marocko till ett drömland att besöka. Vaccinationer som rekommenderas inför resan till Marocko är hepatit A och vara fylla på vaccinationen mot stelkramp och difteri. För längre vistelser kan vaccinationer mot hepatit B, kolera och tyfoid vara aktuellt.

På VaccinDirekt är vi ledande i Sverige på reserådgivning och resevaccin och håller oss ständigt uppdaterade över situationen i Marocko för att ge dig den bästa möjliga reserådgivningen och skydd mot allvarlig sjukdom. Vi gör alltid en individuell bedömning av just dig, dina behov och av var i Marocko du kommer att befinna dig under din resa.

Vaccinationsrådgivning inför resa till Marocko

För bästa möjliga reserådgivning ber vi dig boka tid här på hemsidan eller i vår app. Du är självklart även välkommen på drop in, men då reserådgivning kräver lite extra tid så är det bra om du bokar.

Boka tid
För att vi ska kunna ge dig bästa möjliga vaccinationsrådgivning inför din resa till Marocko ber vi dig ta med dig så mycket information som du bara kan om tidigare vaccinationer. Har du vaccinerat dig hos oss så finns detta smidigt dokumenterat i våra journalsystem och i vår app. Under en reserådgivning går vi igenom din individuella profil, dina resplaner, tidigare vaccination och tar i beaktning vår ständigt uppdaterade kunskap om sjukdomsförekomster eller utbrott i Marocko.
Reserådgivning VaccinDirekt

Vaccinera dig i tid inför din resa till Marocko

För att du ska ha ett fullgott skydd inför resan till Marocko är det viktigt att du påbörjar dina vaccinationer i god tid. Vissa vaccin ges i flera doser och andra behöver tid i kroppen för att du ska ha ett fullgott skydd. Vi rekommenderar dig att komma helst minst en månad före resan. Det finns inga negativa effekter med att vaccinera dig långt före resan.
Är det en spontanresa eller har du glömt att se över ditt resevaccinationsskydd? Kom då in snarast möjligt så ska vi göra allt vad vi kan för att du ska få bästa möjliga skydd som förutsättningarna tillåter.

Vaccinationsråd för barn som ska resa till Marocko

Barn behöver vanligtvis samma vaccinationsskydd som vuxna när de ska resa till Marocko då de utsätts för samma smittorisker under sin vistelse.

Sjukdomar och rekommenderade vaccin – Marocko

Hepatit A
Stelkramp
Difteri

Rekommendation vid längre vistelse, sämre hygienstandard eller i särskilda områden i Marocko

Hepatit B
Tyfoid
Kolera

Andra sjukdomar

Det finns en risk för maskparasiten snäckfeber i landet. Undvik kontakt med sötvattensjöar och floder där parasiten kan finnas.

Pris för resevaccin

Vi har mer än 50 års erfarenhet av vaccinationer och är Nordens största vaccinatör. I priset ingår alltid reserådgivning av våra välutbildade och erfarna sjuksköterskor och läkare. Vårt gedigna journalsystem gör att du får en god överblick och kontroll över dina vaccinationer och vi hjälper dig med eventuella påminnelser. VaccinDirekt – ditt trygga val sedan 1972.

Se prislista per ort.

Välkommen in på reserådgivning och vaccination!

Senast uppdaterad: 21 februari 2023
Innehållet är granskat av: VaccinDirekts Läkarteam

Källor:
NaTHNAC
CDC

Om vaccination Inför ditt besök Våra mottagningar