Antikroppstest Covid-19

Nu erbjuder vi antikroppstest för covid-19 på utvalda mottagningar. Ett antikroppstest kan visa att man har antikroppar mot viruset som orsakar Covid-19. Testet ger svar på 15 minuter och är godkänt av Folkhälsomyndigheten.

Pris

Testet kostar 390 kronor per person.

Så går provtagningen till

1. Boka tid på den mottagning som du vill besöka.

VaccinDirekt utför antikroppstest för covid-19 på följande mottagningar:
Malmö Djäknegatan, Djäknegatan 6
Malmö City, Södra Förstadsgatan 5
Jönköping, Lantmätargränd 61
Örebro, Drottninggatan 27
Gävle, Norra Rådmansgatan 8C

2. Provtagningen är väldigt smidig

Antikroppstestet tas via ett enkelt blodprov från fingret.

3. Provsvar får du efter 15 minuter

Provsvaret kan läsas av redan efter 15 minuter. Du får en lapp med dig som beskriver hur du ska tolka provresultatet och loggar in på vår hemsida med BankID och läser svaret där. Har du inte svenskt personnummer så kan vi hjälpa dig att skriva ut svaret på plats.

Vad visar Antikroppstestet

Testet mäter IgG samt IgM antikroppar. Säkrast är svaret om man får positivt eller negativt svar på både IgG och IgM. Ett positivt test med enbart IgG antikroppar talar för att du genomgått covid-19 infektion (IgG antikroppar är specifika och väl riktade mot en specifik sjukdom). Ett positivt svar med enbart IgM är ett osäkrare svar (IgM är inte lika specifika mot en specifik sjukdom).
OBS! Ett negativt antikroppssvar utesluter inte att du kan ha genomgått en corona-infektion. Det finns andra immunsvar som är mera komplicerade att mäta, dessa mäts inte med snabbtester.

Viktigt att veta för dig som kund

Antikroppar bildas normalt efter genomgången sjukdom. För att antikroppsnivåerna skall hinna nå en mätbar nivå, behöver du vänta minst 14 dagar från att du blivit helt frisk innan du tar ditt test. Du skall alltså inte ha några symtom på sjukdom när du tar ditt antikroppstest. Testet utförs av legitimerad sjuksköterska genom ett stick i fingret, provsvaret får du inom 15 min. Testet kan utföras från 12 års ålder. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande snabbtester och hur de skall utföras.

Folkhälsomyndigheten har gjort en lista över olika snabbtester som kan rekommenderas, vårt test finns med på denna lista.

Covid-19