Vaccination mot Covid-19

Covid-19 vaccination i Stockholm, Södertälje och Uppsala.

VaccinDirekt är upphandlade av Region Stockholm och Region Uppsala för att utföra kostnadsfri covid-19 vaccinering. I Region Uppsala tillhandahåller vi från den 12 april vaccin för 12 år och äldre enligt prislista. I övriga delar av landet erbjuder vi inte covid-19 vaccin och ber att få hänvisa till regionerna.

Vaccination mot covid-19 i Region Stockholm

Vaccin: Vi erbjuder kostnadsfritt covid-19 vaccin till rekommenderad riskgrupp på alla våra mottagningar inom Region Stockholm.  Välkommen på drop in eller bokad tid!

Hur bokar jag covid-19 vaccinering i Stockholm?

Du som ingår i riskgrupp identifierade av Folkhälsomyndigheten är välkommen på drop in eller boka tid i regionenens app Alltid Öppet. Mer information kring covid-19 vaccination i Region Stockholm hittar du på regionens hemsida.

Vilka VaccinDirekt mottagningar i Region Stockholm erbjuder covid-19 vaccinering?

Alla våra mottagningar i Stor-Stockholm och Södertälje

Hälsodeklaration:
– Bokad tid i Regionens app Alltid Öppet: För covid-19 fyller du i regionens hälsodeklaration i appen Alltid Öppet om du bokat tid där
– Drop in: Våra sjuksköterskor fyller i din hälsodeklaration på plats direkt in i regionens system.

Journalföring:
Covid-19 vaccinet registreras endast i Region Stockholms vaccinationsjournal, Vaccinera, som endast vårdpersonal har tillgång till. Därför syns inte covid-vaccinationen på 1177 eller i vårt journalsystem. Varmt välkommen till någon av våra mottagningar i Region Stockholm om du vill ha ett utdrag från denna vaccinationsjournalen. Medtag giltig id handling.

Vaccination mot covid-19 i Region Uppsala

Vi vaccinerar mot covid-19 kostnadsfritt för riskgrupper i Uppsala.

Från den 12 april tillhandahåller vi vaccin mot covid-19 för 12 år+ enligt prislista. Det ska då ha gått 3 mån sedan senaste covid-19 vaccinationen. Minderåriga måste ha med sig en ifylld samtyckesblankett signerad av båda vårdnadshavarna. Välkommen på drop in eller bokad tid!

Vaccin: Vi vaccinerar med det uppdaterade covid-19 vaccinet XBB-Omicron (Eris).

Hälsodeklaration: Fyll i VaccinDirekts hälsodeklaration här på hemsidan, i vår app eller på våra mottagningsdatorer.

1) VaccinDirekt Uppsala City Boka tid
2) VaccinDirekt Gränbystaden Boka tid

Vem rekommenderas vaccinera sig mot covid-19

Folkhälsomyndigheten ger rekommendationer för vaccinering mot covid-19 för olika åldersgrupper och riskgrupper.

Rätt intervall mellan doserna

För att du ska få ett gott skydd behöver du flera doser vaccin inom ett visst intervall. För korrekt och uppdaterad information om intervall tider mellan olika doser och olika vaccin hänvisar vi till 1177.

Hur avbokar jag en bokad tid vid förhinder?

Avbokning av din bokade tid görs via det bekräftelse-mejl som skickats till dig när du gjorde din bokning. Du öppnar mailet och klickar på knappen ’Avboka bokningen’ och följer instruktionerna.

 

Senast uppdaterad: 9 april 2024
Innehållet är granskat av: VaccinDirekts Läkarteam