VaccinDirekt Uppsala City

Välkommen till VaccinDirekt Uppsala City – Uppsala Vaccinationsbyrå för vaccinationer, reserådgivning, resevaccinationer och tester. Hos oss möts du alltid av en välutbildad sjuksköterska eller läkare och vi har 50 års erfarenhet av förebyggande hälsovård.

Öppettider för drop in:
Måndag:                     9.30-19
Tisdag- Torsdag:      9.30-18.30
Fredag:                       9.30-17
Lördag:                      10-15

Söndagar: Stängt –  VaccinDirekt Gränbystaden har öppet 11-15

Hitta till VaccinDirekt Uppsala City

Du hittar vår trivsamma mottagning på Sysslomansgatan 5 i centrala Uppsala. Vi ligger centralt så det är lätt att ta sig till oss med kommunala färdmedel. För bilburna finns det gott om parkeringsplatser på närliggande gator och på St Eriks torg. Se karta

Boka tid eller Drop in

Välkommen på drop in eller boka tid, du väljer vad som passar dig. En bokad tid är en ungefärlig tid och vi välkomnar både bokade tider och drop in parallellt. Vill du boka tid går du till rubriken ’Boka här’ här på sidan.  Vill du komma på drop in kan du lägga in en påminnelse i din kalender där du smidigt ser våra öppettider och hur du hittar till oss. Välkommen!

Våra tjänster i Uppsala

Vi erbjuder vaccinationer mot TBE, Bältros, Stelkramp/Kikhosta/Difteri, Hepatit A, Hepatit B, Influensa, Pneumokocker, Vattkoppor, HPV, Covid-19, Mässling/Påssjuka/Röda hund, Polio, Tuberkulos, Tyfoid, Japansk Encefalit, Malaria, Gula febern, Rabies, Kolera och Meningokocker. Vi erbjuder reserådgivning, resevaccinering och antigentester med läkarintyg. 

Vi erbjuder kostnadsfri TBE-vaccination för barn 3-18 år som är folkbordförda i Uppsala län i samverkan med Region Uppsala.

Covid-19 vaccination – bokade tider

Vi erbjuder vaccination mot covid-19 med det nya uppdaterade vaccinet. Välkommen att boka tid här på sidan.

Reserådgivning och resevaccination i Uppsala

På VaccinDirekt Uppsala är vi specialister på reserådgivning och resevaccinering. För reserådgivning ber vi dig gärna boka tid, men du är även välkommen på drop in. Tänk på att boka in dig i god tid inför din resa så att du hinner få fullgott skydd.

Vaccinera barn

På VaccinDirekt har vi 50 års erfarenhet av att vaccinera barn i alla åldrar och vi är experter på både rådgivning och vaccination av barn. Vår ambition är att ditt barns besök hos oss ska vara en trivsam upplevelse och vår strävan är att hålla dig och din familj så frisk som möjligt. Läs gärna mer här om hur du kan förebereda ditt barns besök.

Inför ditt besök på VaccinDirekt Uppsala

Innan du träffar våra läkare eller sjuksköterskor ska du fylla i en hälsodeklaration. Detta görs för varje enskild individ om ni är flera. Du kan med fördel fylla i den i vår app där den sedan sparas under 12 månader vilket förenklar för ditt nästa besök.

Tar du blodförtunnande läkemedel så måste detta beaktas. Läs mer här om hur du förbereder dig.

Priser i Uppsala

VaccinDirekt Uppsala – prislista

Vi har 50 års erfarenhet av vaccinationer. I priset ingår alltid rådgivning av våra välutbildade och erfarna sjuksköterskor och läkare. Vårt gedigna journalsystem gör att du får en god överblick och kontroll över dina vaccinationer och vi hjälper dig med eventuella påminnelser. I vår app kan du samla din totala vaccinationshistorik så att du smidigt och enkelt har en överblick.

Studentrabatt på vaccinationer i Uppsala

Vi erbjuder 15% rabatt på vaccinationer för högskolestuderande. Studentrabatten gäller mot uppvisande av giltig studentlegitimation. Giltig studentlegitimation är giltiga Mecenatkort, Studentkortet och ISIC-kort. Vaccin mot bältros och japansk encefalit, intyg och hälsokontroller ingår ej. Läs mer här.

Kontakt

Du kommer bäst i kontakt med oss genom att maila till uppsalacity@vaccindirekt.se eller komma förbi mottagningen. Du kan även ringa oss på tel: 076 – 883 46 43, men vi har emellanåt begränsade möjligheter att svara i telefon.

VaccinDirekt Uppsala City adress

VaccinDirekt Uppsala City / Uppsala vaccinationsbyrå
Sysslomansgatan 5
753 11 Uppsala

Läkarintyg i Uppsala

Vi gör antigentester mot covid-19 och utfärdar läkarintyg på engelska för dig som är symptomfri. Läs mer här: antigentester med intyg

För andra läkarintyg hänvisar vi till VaccinDirekts mottagningar i Stockholm som utför läkarintyg för körkort högre behörighet, sjöfolk, idrottsutövande, adoption, utlandsstudier mm. Läs mer här. Boka tid genom att maila till boka@vaccindirekt.se

Hälsokontroller VaccinDirekt i Stockholm

Vi utför läkarledda hälsokontroller som inkluderar undersökning och provtagning på våra mottagningar i Göteborg, Linköping, Lund, Gävle och Stockholm. En hälsokontroll kan identifiera om du t ex har högt blodtryck, har möjliga tecken på infektioner i kroppen och annat som kan innebära att du ligger i riskzonen för att få hälsoproblem inom närtid eller på längre sikt. Att göra en hälsoundersökning är ett utmärkt sätt att investera i dig själv och din framtida hälsa. Boka tid genom att maila din önskade mottagning.

Tillgänglighet

Mottagningen ligger på markplan och det är ett trappsteg från gatan in i lokalen. Entrén rymmer ej större barnvagn.

Inför ditt besök
Vaccinationer
Om oss

Boka här

Boka tid