Riskgruppsvaccinering Region Stockholm

Kostnadsfria vaccinationer på VaccinDirekt i Region Stockholm för riskgrupper

Kostnadsfri vaccination mot pneumokocker och covid-19 – Året om

I region Stockholm vaccinerar VaccinDirekt riskgrupper året om mot pneumokocker och covid-19 enligt avtal med regionen. Varmt välkommen på drop in eller bokad tid!

Kostnadsfri vaccination mot influensa under kampanjen – Start november 2024

Under influensasäsongen med star i november 2024 vaccinerar vi riskgrupper mot influensa på alla våra mottagningar i Stockholm, Täby, Kista, Hammarby Sjöstad, Solna, Nacka, Haninge, Farsta och Södertälje, Varmt välkommen på drop in eller bokad tid!

Kostnadsfri vaccination mot Kikhosta för gravida i Region Stockholm

VaccinDirekt vaccinerar gravida mot kikhosta på uppdrag av region Stockholm. Kikhostevaccin ges från och med graviditetsvecka 16. Kikhostevaccin ges i ett kombinationsvaccin som även innehåller skydd mot stelkramp och difteri.

Kostnadsfri vaccination mot HPV i Region Stockholm – kvinnor födda ’94-’99

VaccinDirekt samarbetar med Karolinska Universitetssjukhuset i en satsning där kvinnor födda 1994-1999 erbjuds gratis HPV-vaccinering med det beprövade vaccinet Gardasil 9 och samtidig HPV-screening genom sjävprovtagningskit. Denna satsning görs i strävan av att utrota livmoderhalscancer. Varmt välkommen på drop in eller bokad tid!

Ej subventionerade vacciner som är rekommenderat till riskgrupper

Folkhälsomyndigheten rekommenderar vaccination mot RS-virus till personer 75 år och äldre samt personer i medicinska riskgrupper som är 60 år och äldre. Säsong 2023/2024 är vaccination mot RSV inte kostnadsfri i Region Stockholm. På VaccinDirekt finns vaccin tillgängligt för personer över 60 år mot en kostnad. Varmt välkommen på drop in eller bokad tid!

Vem räknas som riskgrupp?

Region Stockholm beslutar om vem som ingår i de olika riskgrupperna och vi ber att få hänvisa till dem för information kring detta.

Våra mottagningar i Stor-Stockholm
Våra mottagning i Södertälje
Kontakta oss