VaccinDirekt Stockholm City Hötorget

Välkommen till VaccinDirekt Hötorget i Stockholms City för vaccinationer, reserådgivning, resevaccinationer, tester och hälsokontroller. Här möts du alltid av en erfaren sjuksköterska eller läkare.  VaccinDirekt är ditt trygga val sedan 1972!

Öppettider för drop in:
Måndag-Torsdag:     09:00-18:00
Fredag:                       10:00-17:00

Extra öppettider:
Lör 11 nov 10-15

Just nu är det många kunder som vill vaccinera sig och vi kan ha lite längre väntetider för drop in än normalt. Tack för ditt tålamod!

Hitta till VaccinDirekt Hötorget, Stockholm City

Du hittar oss på Slöjdgatan 9 på tredje våningen, mitt emot Hötorgshallen. Du kommer lätt till oss via t-bana, buss och bil. Det finns ett P-garage mitt emot mottagningen. Se karta

Boka tid eller Drop in

Välkommen på drop in eller boka tid, du väljer vad som passar dig. En bokad tid är en ungefärlig tid och vi välkomnar både bokade tider och drop in parallellt. Vill du boka tid går du till rubriken ‘Boka här’ här på sidan.  Vill du komma på drop in kan du lägga in en påminnelse i din kalender där du smidigt ser våra öppettider och hur du hittar till oss. Välkommen!

Våra tjänster på VaccinDirekt Hötorget

Vi erbjuder vaccinationer mot TBE, Bältros, Stelkramp/Kikhosta/Difteri, Hepatit A, Hepatit B, Influensa, Pneumokocker, Vattkoppor, HPV, Covid-19, Mässling/Påssjuka/Röda hund, Polio, RS, Tuberkulos, Tyfoid, Japansk Encefalit, Malaria, Gula febern, Rabies, Kolera och Meningokocker.  Vi erbjuder Läkar- och friskintyg, Hälsokontroll Silver och Hälsokontroll Guld.

Vaccination mot influensa

Vaccin mot årets säsongsinfluensa finns hos oss från den 16 oktober enligt prislista.
Kostnadsfri riskgruppsvaccinering mot säsongsinfluensa startar den 7 november.

Vaccination mot covid-19 i Region Stockholm

Vi erbjuder drop in och bokade tider för vaccination mot covid-19. Boka tid i Regionens app Alltid Öppet.
Vi har det nya Covid-19 vaccinet XBB-Omicron (Eris) med start onsdagen den 11 oktober på alla våra 13 mottagningar inom Region Stockholm.

Reserådgivning och resevaccination i Stockholm

På VaccinDirekt Hötorget är vi specialister på reserådgivning och resevaccinering. För reserådgivning ber vi dig gärna boka tid, men du är även välkommen på drop in. Tänk på att boka in dig i god tid inför din resa så att du hinner få fullgott skydd.

Läkarintyg – OBS! Bokad tid

Vi utfärdar läkarintyg för körkort högre behörighet, sjöfolk, idrottsutövande, adoption, utlandsstudier mm. Boka tid genom att maila till oss på:  boka@vaccindirekt.se

Hälsokontroller – OBS! Bokad tid

Vi utför läkarledda hälsokontroller som inkluderar undersökning och utvärdering av prover. Att göra en hälsoundersökning är ett utmärkt sätt att investera i dig själv och din framtida hälsa. Vi har två olika läkarledda erbjudanden; Hälsokontroll Silver och Hälsokontroll Guld. För att boka tid eller ställa frågor om våra hälsokontroller, maila boka@vaccindirekt.se.

Inför ditt besök

Innan du träffar våra läkare eller sjuksköterskor ska du fylla i en hälsodeklaration. Detta görs för varje enskild individ om ni är flera. Du kan med fördel fylla i den i vår app där den sedan sparas under 12 månader vilket förenklar för ditt nästa besök.

Tar du blodförtunnande läkemedel så måste detta beaktas. Läs mer här om hur du förbereder dig.

Priser i Stockholm

Vi har mer än 50 års erfarenhet av vaccinationer. I priset ingår alltid rådgivning av våra välutbildade och erfarna sjuksköterskor och läkare. Vårt gedigna journalsystem gör att du får en god överblick och kontroll över dina vaccinationer och vi hjälper dig med eventuella påminnelser. I vår app kan du samla din totala vaccinationshistorik så att du smidigt och enkelt har en överblick.

VaccinDirekt Stockholm – prislista

Vaccinera barn

På VaccinDirekt har vi mer än 50 års erfarenhet av att vaccinera barn i alla åldrar och vi är experter på både rådgivning och vaccination av barn. Vår ambition är att ditt barns besök hos oss ska vara en trivsam upplevelse och vår strävan är att hålla dig och din familj så frisk som möjligt. Läs gärna mer här om hur du kan förbereda ditt barns besök.

Studentrabatt på vaccinationer i Stockholm

Vi erbjuder 15% rabatt på vaccinationer för högskolestuderande. Studentrabatten gäller mot uppvisande av giltig studentlegitimation. Giltig studentlegitimation är giltiga Mecenatkort, Studentkortet och ISIC-kort. Vaccin mot bältros och japansk encefalit, intyg och hälsokontroller ingår ej. Läs mer här.

Kontakt

Du kommer i kontakt med oss genom att maila till info@vaccindirekt.se eller komma förbi oss på mottagningen. Varmt välkommen!

VaccinDirekt City Hötorgets adress

VaccinDirekt City Hötorget
Slöjdgatan 9
111 57 Stockholm

Tillgänglighet

Mottagningen ligger på fjärde våningen med hiss och breda trappor. Hissen rymmer ej elektrisk rullstol eller större barnvagn. Vi har andra mottagningar i centrala Stockholm som ligger i markplan, b la VaccinDirekt Östermalm och VaccinDirekt Slussen.

Inför ditt besök
Vaccinationer
Om oss

Book here

Book here